Türkiye’de yüksek kredi faizleri, kredi almak isteyen vatandaşlar için büyük bir problem. Yüksek faizler nedeniyle çekilen kredi tutarının 2-3 katına kadar faiz ödenmesi gerekiyor. Ancak Kurban Bayramı öncesinde yeni müşteri kazanmak isteyen bankalar adeta kredi yarışına girdi. Kurban Bayramı nedeniyle bayram kredilerini tanıtmaya başlayan bankalar, faizleri yüzde 0‘a çekti. Faizsiz bayram kredisi sayesinde vatandaşlar hem faiz hem de masraf ödemiyor.

Is Bankasi-1

7 Bankadan Bayram Kredisi Duyurusu

Bankaların bayram kredisi duyuruları arka arkaya geldi. İlk açıklama yapan banka ise İş Bankası oldu. Faizsiz 25000 TL kredi veren banka, 3 ay vade ile kapatma şansı tanıyor. Bayram öncesinde vatandaşların nakit ihtiyacını karşılaması için başlatılan kampanyada taksitli nakit avans olarak kullandırılan kredi sayesinde masraf ödenmiyor.

Enpara

EnPara, QNB Finansbank, Garanti, Denizbank ve Akbank Yarışa Dahil Oldu

İş Bankası’nın duyurusunun emen ardından diğer bankalardan da benzer hamleler geldi. 3 ay vadeli kredi veren bir diğer banka Enpara oldu. 3 ay taksit ile 20.000 TL’ye kadar kredileri onaylayan banka, uygun ödeme şartları sunuyor.

Qnb

QNB Finansbank ise diğer bankalara göre daha fazla kredi limiti tanıyor. Kredinin yanı sıra taksitli nakit avans seçeneğini birleştiren QNB Finansbank böylece toplamda 30.000 TL’lik nakit desteği sunuyor. 30.000 TL nakit desteğinde ise 6 ay vadeli 10.000 TL kredi, 3 ay vadeli 20.000 TL taksitli nakit avans veriliyor. Üstelik hepsinde yüzde 0 faiz.

Garanti

Garanti BBA ise 3 ay vade ile 20.000 TL ihtiyaç kredisi kullanımı sunuyor. Faizsiz olan kredide, yeni müşterilere özel olarak faiz alınmıyor.

Deniz

Denizbank a QNB Finansbank gibi 2 kampanyayı birleştirmiş. 6 ay vadeli 10.000 TL kredi ve 3 ay vadeli 15.000 TL taksitli nakit avans veren banka, böylece toplamda 25.000 TL nakit desteği sunuyor.

Akbank

Yarış dahil olan son banka ise Akbank.  Toplamda 30.000 TL nakit imkanı sağlayan banka 6 ay vadeli 10.000 TL kredi ve 3 ay vadeli 15.000 TL taksitli nakit avans veriyor.

Editör: Hakan Yılmaz